Hoe werkt de zoekfunctie van LinkedIn?

De zoekfunctie op LinkedIn wordt steeds uitgebreider en daardoor steeds belangrijker. Het begint zelfs een serieuze concurrent van Google te worden. Sowieso wordt informatie vanuit LinkedIn goed geïndexeerd in de zoekmachine van Google.

Zoekresultaten LinkedIn

Dat je personen en vacatures kunt zoeken op LinkedIn, is de meeste LinkedIn gebruikers wel bekend. Maar wist je dat je via de zoekfunctie nog veel meer kunt vinden, zoals content, bedrijfspagina’s, groepen, hashtags, etc.

Zoekresultaten LinkedIn Flex Online Marketing

Vooral het zoeken op content (posts) is aan te raden want het taggen van een naam gaat niet altijd goed (de naam is dan niet klikbaar), of ze hebben de verkeerde persoon (met dezelfde naam) getagd. Dus misschien ben je wel vermeld in een bericht, maar zie je het niet omdat je er geen melding van krijgt. Vooral als iemand jou heeft getagd die je niet als connectie hebt en je het bericht hierdoor dus ook niet in je tijdlijn voorbij ziet komen.

Daarnaast heb je via deze zoekfilter ook een mooi overzicht van de berichten waar je in vermeld bent.

Verder kun je via ‘all filters’ heel gericht in je tweede of derdegraads netwerk zoeken. Dit kan heel nuttig zijn want dat zijn vaak de mensen die je nog niet kent, maar die wellicht wel iets voor je kunnen betekenen.

Vooral uitproberen! 

Dus probeer de zoekfunctie van LinkedIn eens uit en wie weet wat voor interessante en bruikbare resultaten je tegenkomt.