Staat jouw LinkedIn-profiel op openbaar?

Wil jij gevonden worden en goed zichtbaar zijn op LinkedIn, dan raad ik je aan om je LinkedIn-profiel op openbaar te zetten.

Om te controleren hoe dit is ingesteld ga je naar je profiel en klik je op ‘Edit public profile’ (desktopversie).

Screenshot edit public profile & URL LinkedIn Flex Online Marketing

Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien waar je je zichtbaarheid aan kunt passen, zoals voor wie jouw profielfoto te zien is. Als je je profielfoto bijvoorbeeld alleen voor je connecties op zichtbaar zet, dan is jouw foto voor mensen die niet met je gelinkt zijn, een grijs rondje. Zo kom je dan ook voorbij in de LinkedIn tijdlijn, in het kader van online personal branding niet handig natuurlijk.

Screenshot edit visibility LinkedIn Flex Online Marketing

Op bovenstaande pagina kun je ook de zichtbaarheid van de overige onderdelen van je LinkedIn-profiel aanpassen zoals headline, werkervaring, aanbevelingen, etc.

Screenshot edit visibility LinkedIn profiel Flex Online Marketing

Wie heeft jouw LinkedIn-profiel bekeken?

Nog iets om te controleren: hoe zie je eruit als je iemands profiel bekijkt?
Je kent ze vast wel, mensen die anoniem op jouw LinkedIn-profiel hebben gekeken. Sommigen doen dit bewust (denk bijvoorbeeld aan recruiters of HR-medewerkers) maar er zijn ook LinkedIn-gebruikers die niet eens weten dat ze dit zo in hebben gesteld.

Om te controleren hoe jij dit ingesteld hebt en het eventueel aan te passen, ga je naar de instellingen van LinkedIn. Deze staan op de desktopversie in het menu onder je profielfoto. Via de LinkedIn-app ga je naar je profiel en klik je op het tandwiel.

Vervolgens klik je op ‘Privacy’ en scroll je naar ‘Profile viewing options / Opties voor het bekijken van profielen’. Je krijgt vervolgens onderstaande opties te zien. Hier kun je kiezen hoe je wilt dat jouw profiel wordt weergegeven als je iemands profiel bekijkt.

Achternaam openbaar

Kijk ook meteen even of jouw achternaam zichtbaar is, dat zie je bij ‘Who can see your last name / Wie uw achternaam kan zien’. Ook hier geldt: wil je goed gevonden worden, dan moeten ze wel je achternaam kunnen zien. Het ziet er ook een beetje crimineel uit anders šŸ˜‰

Nogmaals: omdat LinkedIn een netwerkplatform is, adviseer ik om zoveel mogelijk gegevens openbaar te zetten, zeker je profielfoto. Je gaat tenslotte ook niet naar een netwerkbijeenkomst met een zak over je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *