Social media berichten vastzetten

Heb je een belangrijk bericht geplaatst op Twitter, Facebook of op de LinkedIn bedrijfspagina, dan wil je natuurlijk dat deze zoveel mogelijk gezien wordt. Naast het liken, delen en eventueel betaald promoten van het bericht, is er nog een hele simpele manier: het bericht vastpinnen. Hiermee zet je het bericht bovenaan je account / pagina vast en als men jouw account of pagina bezoekt, is dat het eerste bericht dat ze zien. Slim om te doen met bijvoorbeeld een bepaalde actie, nieuw product / dienst of evenement.

Hieronder leg ik per kanaal uit hoe je een bericht vastzet.

Tweet vastmaken Twitter

Zoek de Tweet op die je vast wilt zetten en klik op het pijltje. In het menu dat verschijnt, klik je op ‘Vastmaken aan je profielpagina’. De Tweet staat nu bovenaan in je Twitteraccount.

Wil je de vastgemaakt Tweet weer loskoppelen, klik dan weer op het pijltje en vervolgens op ‘Losmaken van profielpagina’.

Bericht vastzetten Facebookpagina

Op Facebook kun je een bericht vastzetten door op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor ‘Vastzetten aan bovenkant van pagina’.

Om het bericht los te maken, klik je ook weer op de drie puntjes.

Bericht vastpinnen LinkedIn bedrijfspagina

Een bericht vastpinnen en lospinnen op LinkedIn gaat op dezelfde manier: ook hier klik je bij het bericht op de 3 puntjes. Onderstaand menu verschijnt en je klikt op ‘Pin to top’ of ‘Un-pin from top’.

Handig toch!

Reacties vastzetten Instagram

Op Instagram kun je geen berichten vastzetten maar wel reacties (maximaal 3). Heb je bijvoorbeeld mooie complimenten onder een bericht staan, pin deze dan vast zodat ze prominent in beeld staan. Hoe doe je dat?

Open de opmerkingen onder het bericht, swipe naar rechts bij de reactie die je vast wilt zetten en klik op het punaise icoontje. Wil je de reactie weer losmaken, dan doe je dit op dezelfde manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *