Strakke vormgeving social media berichten: URL verwijderen

Social media berichten zien er het mooiste uit als deze strak zijn vormgegeven. Dus een duidelijke (en beknopte) tekst, goed & scherp beeld, geen spelfouten én geen overbodige URL’s.

Want wist je dat je op Facebook en LinkedIn de URL kunt verwijderen zodra de preview van een link die je deelt verschijnt?

Als je een bericht met een link plaatst (bijvoorbeeld naar een blog op de website), verwijder dan de URL zodra het bericht/artikel eronder verschijnt. Dit ziet er een stuk rustiger, en daardoor netter, uit. Erg makkelijk, maar het wordt vaak niet gedaan of vergeten.

In de afbeelding hieronder zie je dat ik een bericht plaats met een link naar mijn website. Zodra de link is ingeladen en de preview zichtbaar is, kan de URL verwijderd worden.

Het bericht ziet er dan zo uit. Stuk beter toch?

Let op! Als je zowel een losse foto als een link plaatst, laat de link dan wel staan.

Ook op Twitter is het mogelijk om tweets zonder een URL in de tekst te plaatsen. Als je de link achteraan in je tweet zet, wordt deze automatisch weggehaald als je hem plaatst. Je krijgt hier vervolgens ook een preview onder de tweet te zien. Dus let op, de URL nog niet verwijderen voordat je het bericht plaatst. Gebruik je ook hashtags, plaats deze dan voor de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *