Wat kan ik met de chatfuncties op social media?

Elk social media kanaal heeft intussen een eigen chatfunctie waarmee je privé-berichten naar elkaar kunt sturen. De berichten heten vaak een PB of een DM. Wellicht heeft iemand je al eens gevraagd om een PB of DM te sturen en dacht je: Uhm, wat moet ik sturen?

Wat betekent een PB of DM?

  • PB betekent persoonlijk bericht en deze term wordt meestal gebruikt voor Facebook Messenger. Op een Facebookpagina stuur je dan een chatbericht.
Via ‘chatbericht sturen’, kun je een privé-bericht naar een Facebookpagina sturen.
  • DM betekent direct message, een term die meestal voor Instagram of Twitter wordt bedoeld.
Op Instagram kun je via het ‘driehoek’ icoontje een DM (chatbericht) sturen.
Op Twitter kun je bij het envelop icoontje een DM sturen.

Ook op andere social media kanalen kun je privé-berichten naar elkaar sturen. Zo hebben LinkedIn, Pinterest en Snapchat allemaal een eigen omgeving waarin je met elkaar kunt ‘chatten’.

Chatfuncties zijn een belangrijk onderdeel van webcare

Veel bedrijven maken dan ook gebruik van deze chatfuncties. Dit kan erg handig zijn als je een vraag aan een bedrijf hebt maar niet wilt dat iedereen meeleest, bijvoorbeeld omdat er gevoelige informatie of privé-gegevens worden gedeeld. Deze niet openbare berichten zijn een belangrijk onderdeel van webcare waarmee je als bedrijf of ondernemer goede klantenservice kunt bieden.

Je krijgt overigens niet altijd een melding dat je een privé-bericht hebt ontvangen (controleer je instellingen) dus check dit ook handmatig.