Filter je IP-adres uit Google Analytics

Om de statistieken in Google Analytics zo betrouwbaar mogelijk te houden, is het belangrijk dat eigen IP-adressen eruit worden gefilterd. Doe je dit niet, dan worden jouw eigen bezoeken aan de website meegeteld waardoor de statistieken niet representatief zijn.

Het eruit filteren van een IP-adres doe je als volgt: klik in het Google Analytics menu (kolom aan de linkerkant) op ‘Beheerder’ (tandwielicoontje). Vervolgens krijg je onderstaand overzicht te zien, klik in de linkerkolom op ‘Alle filters’.

Klik vervolgens op de rode ‘Filter toevoegen’ knop.

Vul bij de filternaam de omschrijving van het IP-adres in (bijvoorbeeld ‘PC Flex Online Marketing’). Vervolgens klik je bij filtertype op ‘Aangepast’ en selecteer je bij het filterveld ‘IP-adres’. Bij het filterpatroon vul je dan het IP-adres in. Je IP-adres kun je hier opzoeken: watismijnip.nl

In het laatste veld onderin, staat in het linkerveld je websitenaam, selecteer deze en klik op ‘Toevoegen’. Je websitenaam komt nu in de rechterkolom te staan. Klik vervolgens op de blauwe ‘Opslaan’ knop.

Let op! Deze acties kun je alleen uitvoeren als je alle rechten in Google Analytics hebt. Dit kun je controleren in het beheergedeelte bij ‘Gebruikersbeheer’.

Wil je nog meer uit Google Analytics halen? Stel dan ook doelen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *