Zoekvermeldingen LinkedIn

Ben je een actief LinkedIn-gebruiker, dan check je vast al regelmatig wie je profiel heeft bekeken.

Maar kijk je ook weleens naar de ‘Vermeldingen in zoekresultaten’ / ‘Search appearances’? Dit kun je via het dashboard op je LinkedIn-profiel bekijken.

Als je klikt op ‘Vermeldingen in zoekresultaten’ / ‘Search appearances’ krijg je een (week)overzicht te zien met daarin het aantal keren dat jouw LinkedIn-profiel in de zoekresultaten is verschenen, waar de zoekers werken, welke functie ze hebben en op welke zoekwoorden je bent gevonden. Hier kun je meteen uit concluderen of je de juiste zoektermen in je LinkedIn-profiel hebt vermeld.

 

Wat betreft de trefwoorden: soms zie je een zoekwoord ertussen staan wat geen enkele link heeft met jouw profiel. LinkedIn is nog aan het testen en ‘doorlinks’ na een zoekopdracht worden ook meegenomen. Als men bijvoorbeeld zoekt op ‘architect’ en op dat profiel sta jij als LinkedIn connectie waar vervolgens op geklikt wordt, dan ziet LinkedIn dat ook als een zoekopdracht.

Maar er horen natuurlijk wel altijd zoekwoorden tussen te staan die wel betrekking op jou hebben. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan is het tijd om je profiel een update te geven.

Omdat de zoekvermeldingen wekelijks worden vernieuwd, is het slim dit regelmatig te bekijken. Zoals je hieronder kunt zien, staan er namelijk weer andere zoekwoorden tussen waar mijn profiel op is gevonden.

De statistieken zijn privé en dus alleen voor jou zichtbaar.

4 thoughts on “Zoekvermeldingen LinkedIn

  • Hallo, ik zie vaak dat zoekers bij mijn eigen werkgever werken. Is het dan zo dat iemand van mijn bedrijf op mijn naam zoekt of werkt dat anders?
    Vriendelijke groet Brigitte Hoek

  • Hoi Brigitte, het is dan inderdaad zo dat zoekers bij hetzelfde bedrijf werken. Maar het kan ook zijn dat ze op andere zoektermen dan jouw naam zoeken. Onderin het dashboard zie je de zoektermen staan waar je op gevonden bent.

  • Hallo Frans, dit hoef je zelf niet in te stellen, LinkedIn doet dit automatisch. Als er geen trefwoorden staan, kan het zijn dat er afgelopen week niet gezocht is op zoekwoorden die betrekking hebben op jouw profiel. LinkedIn maakt hier wekelijks een overzicht van dus de zoekvermeldingen zijn elke week anders. Ik weet niet of er voorgaande weken wel trefwoorden zichtbaar waren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *