10 tips voor een (nog) professionelere website

Wanneer potentiƫle klanten of gasten jouw website bezoeken, wil je natuurlijk een goede eerste indruk maken. Uiteraard is de inhoud belangrijk, maar hieronder een aantal tips waarmee je website meteen een professionelere indruk maakt.

  1. Maak je website responsive: niks zo vervelend wanneer bezoekers helemaal moeten inzoomen om je website te kunnen bekijken.
  2. Maak gebruik van een duidelijke menustructuur zodat bezoekers snel de informatie vinden die ze zoeken. Voeg eventueel ook een zoekbalk toe.
  3. Controleer alle buttons en hyperlinks: werken ze en verwijzen ze naar de juiste pagina?
  4. Zorg voor rechtenvrije afbeeldingen van goede kwaliteit (liefst eigen afbeeldingen).
  5. Geef afbeeldingen een titel en alt-tag: goed voor de vindbaarheid in Google en van groot belang voor mensen met een visuele beperking.
  6. Plaats icoontjes met linkjes naar je social media kanalen: liefst bovenin de pagina of in de footer, of op beide plaatsen.
  7. Denk ook aan een favicon: het icoontje dat je ziet in de tabladen van je browser, vaak het beeldmerk van je logo.
  8. Heb je een portfolio, reviews of keurmerken: zet ze op je website want dat is sociaal bewijs. Bezoekers zijn daar gevoelig voor, zeker als ze nog twijfelen.
  9. Zorg dat het duidelijk is hoe er contact met je kan worden opgenomen: je wilt natuurlijk dat websitebezoekers uiteindelijk een klant of gast worden.
  10. Een laatste belangrijk punt: hou je website up-to-date. Niks zo killing voor een professionele uitstraling wanneer het laatste nieuws een jaar oud is of er nog een vakantiesluiting bericht opstaat die al een maand niet meer relevant is.